Author

Farmàcia Matadepera

Tot el que busques en una farmàcia i a més, cosmètica de qualitat, medicina natural i molt més.

La fotoprotecció oral és un complement alimentari pensat per protegir la nostra pell dels efectes nocius de l’exposició solar.

Gràcies als actius d’origen natural, vitamines i minerals, la fotoprotecció oral és capaç de captar i neutralitzar les radiacions perjudicials, reduint i prevenint el dany solar. A més a més, té propietats antioxidants i hidratants que contribueixen a millorar l’aspecte de la pell, tant interna com externa.

A un país mediterrani com el nostre, estem molt acostumats a gaudir del sol durant diversos mesos de l’any, ja sigui a la platja, piscina, terrassa o simplement caminant per la nostra localitat. Així mateix, en els darrers anys ha arribat a les farmàcies una nova categoria de productes fotoprotectors orals que englobem dins de la categoria de nutricosmètica solar.

Són un complement perfecte al protector solar tòpic i contribueixen a prevenir el fotoenvelliment i a mantenir una pell sana, fins i tot alguns ajuden a potenciar i optimitzar el bronzejat. Us animem a tots a utilitzar-los especialment els mesos d’estiu. No substitueixen la protecció solar tòpica, només són un complement.

Quins avantatges ofereix la nutricosmètica solar?
– Millora l’aspecte de la pell i la deixa més sana, suau i hidratada gràcies als seus actius específics.
– Permet practicar una fotoprotecció controlada especialment en persones de risc, com pot ser en el cas de patir rosàcia, melasma, vitiligen o altres malalties cutànies, així com al·lèrgia solar.
– Acció antioxidant i antitaques, ja que prevé el fotoenvelliment.
– Efectes positius a curt, mitjà i llarg termini prenent només una càpsula al dia.
– Alguns preparen la pell per aconseguir un bronzejat més ràpid i homogeni.

Components actius de les fórmules nutricosmètiques solars:

La fotoprotecció oral generalment està formulada per prevenir i reparar el dany solar. A més, alguns complements afegeixen altres actius amb l’objectiu de cobrir altres necessitats, com ara el dèficit de vitamina D, la prevenció de taques solars i l’optimització del bronzejat.

Alguns dels components actius més destacats d’aquestes fórmules són:

– Carotenoides: Especialment els betacarotens, però també el licopè i la luteïna. Aquestes substàncies amb activitat antioxidant són les responsables de la síntesi de melanina i, en conseqüència, responsables de la pigmentació de la nostra pell. Podem obtenir una gran quantitat d’aquestes substàncies a través de la ingesta de fruites i verdures, com ara la pastanaga o el tomàquet.

– Vitamines B3, C, D i E: Les vitamines C i E contribueixen a reduir l’estrès oxidatiu i protegeixen les cèl·lules de la radiació solar. També contribueixen a la formació normal de col·lagen. La vitamina D i B3 reparen el dany solar i prevenen les vermellors i la sequedat.

– Minerals: algunes fórmules estan enriquides amb Seleni per la seva potent activitat antioxidant.

– Àcids grassos omega-3, omega-6 i omega-7: amb acció hidratant i antiinflamatòria, contribueixen a protegir i nodrir la pell des de dins.

– Polifenols: Solen ser el component principal d’aquestes fórmules i cada laboratori farmacèutic té un complex patentat o combinacions concretes. D’aquesta manera, no podem generalitzar sobre quin tipus de polifenols s’utilitzen, però els més coneguts solen ser derivats de la falguera (Polypodium leucotomos), te verd, vinya i olivera. Destaca especialment la seva elevada capacitat antioxidant, acció anti-envelliment i la capacitat de protegir i reparar lesions al propi ADN. A més, reforcen les defenses cutànies gràcies a la seva acció sobre el sistema immune.

– Tirosina: Els complements per al bronzejat contenen tirosina, un aminoàcid essencial considerat un accelerador del bronzejat, ja que estimula la producció de melanina.

 

VEURE VÍDEO AQUÍ

Utilització de la nutricosmètica solar:

Generalment es recomana prendre aquestes càpsules mitja hora abans de l’exposició solar, una càpsula al dia amb un got d’aigua.
És important sempre combinar amb crema solar. S’utilitzen especialment els mesos més calorosos de l’any, però els experts recomanen utilitzar-les sempre.

Productes relacionats:
HELIOCARE 360 º
D Plus Càpsules
Càpsules de fotoprotecció des de linterior amb vitamina D per a períodes d’exposició intensa, pells molt clares, sensibles o al·lèrgiques al sol.
HELIOCARE 360 º
Càpsules
Càpsules de fotoprotecció des de l’interior per a la protecció davant del fotoenvelliment i la prevenció de taques.
HELIOCARE Ultra
Càpsules Ultra D
Càpsules de fotoprotecció des de l’interior amb vitamina D per a períodes d’intensitat solar mitjana i taques.

 

 

 

 

Leave A Comment

Som un equip multidisciplinar format per professionals llicenciats en Farmàcia i Biologia, tècnics en Farmàcia i experts en comunicació. Oferim més de 20 anys de experiència en oficina de farmàcia i en la industria farmacèutica.

Contacte

Subscriu-te

Estigueu al dia amb les nostres últimes notícies. Prometem no enviar correu brossa!