Author

Farmàcia Matadepera

Tot el que busques en una farmàcia i a més, cosmètica de qualitat, medicina natural i molt més.

PARLEM D’AL·LÈRGIA PRIMAVERAL

La primavera és una època de l’any que moltes persones gaudeixen, però també pot ser una temporada difícil per a aquells que sofreixen d’al·lèrgies. Els arbres comencen a florir, els camps i jardins s’omplen de pol·len, i els al·lergògens estan a tot arreu. Afortunadament, les farmàcies tenen una varietat de productes i tractaments que poden ajudar a alleujar els símptomes de les al·lèrgies primaverals.

Què són les al·lèrgies primaverals?

Les al·lèrgies primaverals, també conegudes com a rinitis al·lèrgica estacional, són una reacció al·lèrgica que ocorre quan el cos reacciona exageradament als al·lergògens comuns en la primavera, com el pol·len d’arbres, herbes i flors. Els símptomes inclouen esternuts, secreció nasal, congestió, picor en els ulls i gola, i poden durar des d’unes poques setmanes fins a tota la temporada de primavera.

Com pot ajudar la farmàcia

Les farmàcies són un recurs valuós per als qui sofreixen d’al·lèrgies primaverals. Els farmacèutics poden oferir assessorament sobre els símptomes i el tractament adequat, i poden proporcionar una varietat de productes per a alleujar els símptomes de les al·lèrgies. A continuació, et diem alguns dels productes i tractaments que les farmàcies poden oferir:

Antihistamínics: Els antihistamínics són un dels tractaments més comuns per a les al·lèrgies primaverals. Aquests medicaments bloquegen l’acció de la histamina, una substància química alliberada pel cos en resposta als al·lergògens, la qual cosa ajuda a reduir els símptomes de les al·lèrgies. Els antihistamínics estan disponibles en forma de tauletes, líquids i aerosols nasals.

Descongestius: Els descongestius ajuden a reduir la congestió nasal i la inflamació en les vies respiratòries. Aquests medicaments es poden prendre en forma de pastilles o líquids, i també estan disponibles com a aerosols nasals. No obstant això, s’ha d’anar amb compte en usar descongestius durant un període prolongat, ja que poden causar efectes secundaris com a sequedat de boca, insomni i augment de la pressió arterial.

Esprais nasals de corticoides: Els esprais nasals de corticoides redueixen la inflamació en les vies respiratòries i ajuden a alleujar els símptomes de les al·lèrgies primaverals. Aquests medicaments es poden usar a llarg termini i estan disponibles amb recepta mèdica.

Immunoteràpia: La immunoteràpia, també coneguda com a vacunes per a les al·lèrgies, és un tractament que pot ajudar a reduir els símptomes de les al·lèrgies primaverals. Les vacunes per a les al·lèrgies funcionen exposant al cos a petites quantitats d’al·lergògens, la qual cosa ajuda a reduir la resposta del cos a aquests al·lergògens amb el temps. Les vacunes per a les al·lèrgies generalment s’administren com a injeccions, i s’han de rebre sota la supervisió d’un metge especialista en al·lèrgies.

Si bé hi ha molts medicaments disponibles per a alleujar els símptomes de les al·lèrgies primaverals, alguns pacients busquen tractaments naturals com la fitoteràpia. En aquest blog, explorarem com la fitoteràpia pot ajudar a alleujar els símptomes de les al·lèrgies primaverals.

Què és la fitoteràpia?

La fitoteràpia, també coneguda com a teràpia cereal, és l’ús de plantes i herbes per a tractar malalties i afeccions. S’ha utilitzat durant segles a tot el món i és una forma popular de medicina alternativa. La fitoteràpia es basa en l’ús de principis actius de les plantes, que es creu que tenen propietats curatives.

 

Fitoteràpia i al·lèrgies primaverals:

La fitoteràpia pot ser una forma natural i efectiva de tractar els símptomes de les al·lèrgies primaverals. Les següents plantes i herbes s’han utilitzat tradicionalment per a alleujar els símptomes de les al·lèrgies:
Ortiga: L’ortiga s’ha utilitzat per a tractar la rinitis al·lèrgica, una forma comuna d’al·lèrgia primaveral que afecta el nas i els ulls. L’ortiga es creu que conté compostos antiinflamatoris que poden ajudar a reduir la inflamació en les vies respiratòries.
Eucaliptus: L’oli essencial d’eucaliptus es pot inhalar per a ajudar a reduir la congestió nasal. L’eucaliptus també té propietats antiinflamatòries que poden ajudar a reduir la inflamació en les vies respiratòries.
Menta: La menta s’ha utilitzat per a tractar la congestió nasal i els símptomes de les al·lèrgies primaverals. La menta conté mentol, que té propietats descongestives i pot ajudar a obrir les vies respiratòries.
Arrel de regalèssia: L’arrel de regalèssia s’ha utilitzat per a tractar la tos i la inflamació de les vies respiratòries. Es creu que conté compostos antiinflamatoris que poden ajudar a reduir la inflamació en les vies respiratòries.

 

Precaucions i consideracions

És important tenir en compte que la fitoteràpia no és adequada per a tots i pot haver-hi efectes secundaris i riscos associats amb l’ús d’unes certes plantes i herbes. Abans de començar qualsevol tractament a base d’herbes, és important parlar amb un professional de la salut qualificat per a determinar si és segur i adequat per a vostè. També és important recordar que els tractaments a base d’herbes no han de reemplaçar els tractaments receptats per un metge.
En conclusió, la fitoteràpia i la medicina al·lopàtica tenen opcions efectives per a alleujar els símptomes de les al·lèrgies primaverals. No obstant això, és important parlar amb un professional de la salut qualificat abans de començar qualsevol tractament a base d’herbes o no per a assegurar-se que sigui segur i adequat per a tu.

Per a més informació i/o ajuda contacta’ns.

Estem al teu servei.

Pranarom Allergoforce Spray Nasal 15 ml.

És un esprai nasal dissenyat especialment per a les persones que té el nas tapat per: pol·len, pols, àcars…

És una solució hipertònica associada a olis essencials 100% ecològics. Els olis essencials d’herba lombriguera, camamilla alemanya i romana i Pebre negre són coneguts per les seves propietats curatives, refrescants i balsàmiques.

Descongestiona i neta el nas eliminant la mucositat, font de contaminació bacteriana. Al mateix temps que neta també evita la deshidratació de la mucosa. Produeix la sensació de frescor gràcies a la presència d’olis essencials.

Aquest producte s’usa en el tractament simptomàtic de la congestió nasal, com en rinitis al·lèrgies i rinofaringitis.

INDICACIONS

Pranarom Allergoforce Esprai Nasal 15 ml. Indicat per a descongestionar el nas. Apte durant l’embaràs i la lactància. Conté olis essencials 100% purs i naturals: Katrafay, pebre negre, avet balsàmic, herba lombriguera, camamilla romana, camamilla alemanya, te de llaurador.

 

Care+ Spray Ocular Conjuntivitis Al·lèrgies 10 ml.

Adjuvant en conjuntivitis al·lèrgiques. PER-LIP i 0,3% Hialuronato de sodi.

Alleuja i refresca els ulls irritats, vermells i secs.

Proporciona alleujament i frescor en ulls irritats, vermells i secs i prevé la deshidratació de la superfície ocular. Pot usar-se en teràpies antihistamíniques.

PER-LIP: extracte de Perilla i Liposomes (l’extracte de Perilla ajuda a alleujar els símptomes de la irritació ocular. Els liposomes ajuden a restaurar i a millorar l’estabilitat de la pel·lícula lacrimal).

Hialuronato de sodi (hidrata i lubrifica la superfície ocular).

INDICACIONS

Care+ Spray Ocular Conjuntivitis Al·lèrgies 10 ml. Indicat per a restaurar l’homeòstasi de la superfície ocular i la pel·lícula lacrimal alterada pels al·lergògens, la pols, l’exposició al vent o la contaminació. L’estrès ambiental com l’aire condicionat o la fatiga ocular deguda a l’ús prolongat de lents de contacte, ordinadors i condicions adverses d’il·luminació, etc.

 

Xemose Spray Uriage.

Tota l’eficàcia Xémose en una boira SOS fresca i lleugera.
Anti-pruïja – Anti-sequedat – Anti-recidives
Triple acció barrera reforçada

Calma en menys de 60 segons
Alta eficàcia anti-pruïja instantània – Ús fàcil i pràctic

Nodreix intensament
10% Llard de Karité + Oli de Illipé per a una nutrició intensa

Confort durador
24H acció anti-recidives Confort durador: textura agradable i acabat suau

Textura ultra-lleugera i de ràpida absorció que permet vestir-se després de l’aplicació
No perfumat
Aplicar tantes vegades com sigui necessari
Bebès, nens i adults

Cualsevol dubte, contacta’ns.

Leave A Comment

Som un equip multidisciplinar format per professionals llicenciats en Farmàcia i Biologia, tècnics en Farmàcia i experts en comunicació. Oferim més de 20 anys de experiència en oficina de farmàcia i en la industria farmacèutica.

Contacte

Subscriu-te

Estigueu al dia amb les nostres últimes notícies. Prometem no enviar correu brossa!