Author

Farmàcia Matadepera

Tot el que busques en una farmàcia i a més, cosmètica de qualitat, medicina natural i molt més.

Saps quant de sucre ha de portar un pot de tomàquet fregit? Saps exactament a què fa referència l’etiqueta de light quan apareix en un producte? Trieu conscientment els aliments a l’hora de fer la vostra compra?

En aquest breu article t’oferim 10 consells perquè aprenguis a triar i escollir bé què has de comprar i què has de descartar.

 

 Desconfia de la informació que posen a la part davantera del producte com: natural, light, sense sucre, bio, ressò. Per assegurar-te que això és cert, llegeix els ingredients.
 El llistat d’ingredients està ordenat de major a menor quantitat al producte. Per exemple, si compraràs xocolata i el primer element que apareix al llistat és sucre, aquest serà l’ingredient principal del producte.
 Verifica la mida de la porció. Confirma que l’etiqueta us dóna les dades del producte per 100g, 30g, una rodanxa…etc. per conèixer bé les dades del producte. Si una bossa de creïlles indica per 30g la informació nutricional, hauràs de multiplicar els valors per 3 si el producte total són 90g.
 Evita els olis vegetals a la llista.
 Evita les farines refinades.
 Evita el sucre. Per això, si un producte conté entre els tres primers ingredients el sucre, no és recomanable. Una altra manera de mesurar-ho és mirant la seva proporció 100g de producte, ha de tenir menys de 10 grams.
 Aquells productes que diguin light, baixos en sucre, o sense sucres afegits, en infinitat d’ocasions contenen edulcorants que no són saludables per al teu organisme, a més d’augmentar la sensació de gana.
 Recorda que no tots els processats són perjudicials. Per diferenciar entre un bon processat i un ultraprocessat, llegeix bé les etiquetes aquelles que tenen més de 5 ingredients t’han de fer sospitar.
 Pots trobar bons processats en productes com: fruita o verdura congelada, iogurts naturals, alguns formatges, hummus o guacamole, adobats, musclos o sardines en llauna, llegums en conserva, pans integrals…etc.
 Prioritza en la teva compra aliments que no necessitin etiqueta com ara fruita, verdura o llegums.

Leave A Comment

Som un equip multidisciplinar format per professionals llicenciats en Farmàcia i Biologia, tècnics en Farmàcia i experts en comunicació. Oferim més de 20 anys de experiència en oficina de farmàcia i en la industria farmacèutica.

Contacte

Subscriu-te

Estigueu al dia amb les nostres últimes notícies. Prometem no enviar correu brossa!