Author

Farmàcia Matadepera

Tot el que busques en una farmàcia i a més, cosmètica de qualitat, medicina natural i molt més.

Amb l’arribada de la tardor ens baixen les defenses degut als canvis de temperatura, amb les pluges i la disminució d’hores de sol. És una de les èpoques on el nostre sistema immunitari es ressent més.

A més , l’estil de vida actual  i els mals hàbits alimentaris , no són una ajuda per les nostres defenses.

Una dieta equilibrada pot ajudar a assegurar les quantitats necessàries de nutrients per mantenir-nos sans i plens d’energia.

A més, l’astènia tardorenca la pateixen moltes persones amb l’arribada d’aquesta època. La causa principal és que les hormones no s’adapten bé a les noves temperatures, llum i canvis horaris que es produeixen a la tardor.

Entre els símptomes es nota una manca de vitalitat, dormir pitjor, estar més cansats o fins i tot canvis d’ànim, que poden derivar en sentir tristor i desànim.

Com podem canviar aquest símptomes? Doncs aquí us deixem uns consells per aconseguir-ho:

 • DORMIR: el dormir ens ajuda a sentir-nos millor, més contents, i això influeix directament a la nostra energia, ens fa estar més forts. Es recomana dormir entre 6 i 8 hores.
 • FER EXERCICI: no és un secret que ens ajuda en general per a tot, i en particular en aquest cas prevé les malalties cròniques, i ajuda al nostre sistema immunològic. Sempre amb moderació i adaptat a cada persona.
 • MENT SANA: sentir-nos feliços fa que es generin anticossos i evita l’alliberament d’hormones perjudicials per a nosaltres. Fer exercicis de meditació/ ioga, ens pot ajudar per aconseguir estar més tranquils. Provar de baixar el ritme de vida i proposar major contemplació serena del nostre entorn.
 • NO FUMAR: És perjudicial per la salut i danya el nostre sistema i el dels que ens envolten (sobretot els més vulnerables como nens o ancians).

Augmenta la possibilitat de patir problemes de salut a mig i llarg plaç .

 • BEURE AIGUA: és un “imprescindible” en totes les èpoques de l’any. Millora la funció intestinal i fa que s’equilibrin els nivells de líquid del nostre cos. Es recomana de 1.5-2 litres al dia.
 • ALIMENTACIÓ ADEQUADA: segons l’època. Els aliments juguen un paper molt important per mantenir bé les nostres defenses. Hi ha aliments que son específics per això.

Tenir en compte aquests consells us ajudarà a enfortir el sistema immunològic i us trobareu amb més energia que mai. Aquest cop la tardor no podrà amb tu!!!!

 

QUÈ ÉS EL SISTEMA IMMUNOLÒGIC?

És el sistema de defensa natural del cos.  Cèl·lules, teixits i òrgans que s’uneixen per defensar el cos contra els gèrmens invasors; com poden ser bacteris, virus, paràsits i fins i tot fongs… Són a tot arreu, a les nostres llars, oficines, escoles, cafeteries, restaurants i patis.

Un sistema immunològic saludable ens protegeix creant una barrera que impedeix els seus atacs.

El sistema immunitari pot reconèixer milions de gèrmens diferents i pot produir el que necessita per a combatre,ls (tot això si funciona correctament i gaudim de bona salut).

A l´època de fred els bacteris i els virus ens ataquen amb més facilitat. Els mesos de tardor són un bon moment per reforçar el sistema immunològic i preparar-lo per l,hivern.

CUATRE COMPLEMENTS PER REFORÇAR EL SISTEMA IMMUNOLÒGIC

La natura és plena de substàncies naturals que poden ajudar el nostre sistema immunològic.

Quines ens poden ajudar?

GELEA REAL:

És una substància que segreguen les abelles, plena de nutrients. Té acció antisèptica i antimicrobiana, i fa més ràpida la propagació dels glòbuls blancs.

Se,n recomana la presa a l’inici de la tardor, i pot ser per exemple Gelea Real de Juanola. 1 vial al dia (en l’esmorzar).

 

PROPOLIS:

És una barreja resinosa obtinguda per les abelles de les gemmes dels arbres.

L’extracte de pròpolis es fa servir principalment com a reforç del sistema immunitari del cos humà. Conté fins a 300 compostos actius, fent que la seva capacitat antioxidant sigui la més elevada entre els productes naturals.

Es antiinflamatori, i té un afecte antiviral al nostre cos.

Una molt bona opció seria Propol2 esprai oral d’Aboca, indicat per prevenir i tractar infeccions de les vies respiratòries. Un gust agradable i dolç, que facilita la seva presa a qualsevol hora del dia. El seu format amb esprai facilita el seu ús. S’aconsellen 4 polvoritzacions al dia.

 

VITAMINA C

La ingesta de vitamina C natural és essencial per a una dieta equilibrada.

Es troba als fruits cítrics (com la taronja), en altres fruites i en verdures (com el bròquil).

En aquest cas Vitamic C de Vitae o VitaminaC de Pure, seria una bona opció. Es 1 comprimit al dia (de manteniment) o 2 comprimits duran 5 dies (per reduir l’estat gripal)

 

*CONSELL* Quan es comença a tenir mal de coll va molt bé prendre aigua tèbia amb suc de llimona al matí, fins que hagin desaparegut els símptomes. Prendre’s el suc d’una llimona és un remei natural, fàcil i efectiu. Una altra manera fàcil de donar-li al cos un extra de vitamina C és mitjançant un comprimit al dia de vitamina C.

 

INMUNOVITA / INMUNOFERON

Complements alimentaris formulats amb zinc, betaglucans i vit D3 i B6, especialment per reforçar les defenses.

En el cas de l’Inmunovita de Vitae, 1 comprimit al dia en major de 12 anys, i en el cas de l’Inmunoferon de CantabriaLabs en adults son 2 capsules o 2 sobres i en nens 1 capsula o 1 sobre al dia.

 

CINC ALIMENTS QUE AJUDEN A AUGMENTAR LES DEFENSES

 1. Gingebre

El gingebre és un gran aliat en l’augment de la immunitat. És una arrel tropical de gust “intents”, però es un gran potenciador en el reforç de les defenses. Es pot prendre cru o amb llimona, o la manera més habitual que és en infusió, però també es pot incorporar a la cuina per fer gran varietat de plats.

 1. Cúrcuma

La cúrcuma és originària de l’Índia, té unes propietats medicinals molt potents i això fa que es reforci el sistema immunològic. Té un efecte antibacterià, antiinflamatori i antiviral.

Es pot pendre de moltes formes com pot ser en pols, en infusió, o fins i tot pastilles. En el cas de les pastilles una opció seria la Curcumina de Pure, la qual es pren 2 capsules al dia amb el menjar.

 1. All

Les propietats immunològiques de l’all provenen de la concentració en al·licina i té propietats antivirals, antifúngiques i antibacterianes. Per això es recomana prendre all en els períodes de canvi d’estacio i durant la temporada de fred.

El pots introduir a la teva dieta de forma crua (és la més eficaç), en infusions o en pastilles, com pot ser Vitarlic Forte de Vitae o Ajo de Neo. Es pren 1 capsula al dia.

 1. Ceba

La ceba és plena de nutrients que augmenten la immunitat tals com seleni, compostos de sofre, zinc i vitamina C. A més, és una de les millors fonts de quercetina, un potent flavonoide i antioxidant que té propietats antivirals i efectes reguladors d’histamina.

 

 1. Equinàcia

És utilitzada per milions de persones a tot el món per reforçar el sistema immunològic en la lluita contra els refredats i la grip, i com a agent per a curar infeccions virals i bacterianes.

Hi ha diverses maneres de prendre-la, ja sigui en infusió o en capsules.

En aquest cas pot ser l’equinàcia de Neo, i es pot prendre 1 o 2 capsules al dia (no superar les 8 setmanes de tractament).

 

I amb aquests consells, indicacions i productes, esperem que les nostres defenses estiguin més a punt que mai per aquest hivern. Si tens algun dubte, ens veiem en Farmàcia Matadepera, i estarem encantats d’atendre’t.

Leave A Comment

Som un equip multidisciplinar format per professionals llicenciats en Farmàcia i Biologia, tècnics en Farmàcia i experts en comunicació. Oferim més de 20 anys de experiència en oficina de farmàcia i en la industria farmacèutica.

Contacte

Subscriu-te

Estigueu al dia amb les nostres últimes notícies. Prometem no enviar correu brossa!