Author

Farmàcia Matadepera

Tot el que busques en una farmàcia i a més, cosmètica de qualitat, medicina natural i molt més.

Normalment cuidem més la nostra pell a l’estiu. L’afany per tenir un bronzejat bonic i durador fa que ens posem cremes protectores i hidratants. Però la pell necessita una cura diària, sigui quina sigui l’estació, per tenir-la sempre sana i bella.

No ho considerem com una feina, sinó com una petita inversió diària en nosaltres mateixos, que ens portarà poc temps i que podem incloure a la nostra rutina diària

Vegem a continuació les principals cures per a la nostra pell:

Nº1 No exposar la pell al sol sense protecció.

Sempre que estiguem exposats al sol hem de protegir la pell de les radiacions.
Les cremes de protecció solar contenen substàncies que actuen com a filtres solars, reduint la quantitat de raigs que penetren la pell i evitant les cremades i els canvis degeneratius de la pell, si s’utilitzen adequadament.
El Factor de Protecció Solar (FPS) ens indica el temps que ens podem exposar al sol sense risc de cremades. Com més alt és el FPS, més alta és la protecció dels raigs solars.
Per aconseguir el màxim efecte de les cremes de protecció solar cal:
❖ Triar la crema i l’índex de protecció solar adequat al tipus de pell.
❖ Aplicar la crema abans de sortir a la platja o la piscina i, com a mínim, 30 minuts abans d’exposar-se al sol.
❖ Utilitzar protecció solar encara que estigui ennuvolat.
❖ Aplicar una capa abundant de crema, assegurant-se que s’ha estès per tota la pell sense deixar zones
sense protecció.
❖ Quan s’inicia la temporada estival, s’han d’utilitzar cremes amb més índex de protecció solar al principi, reduint-les a mesura que la pell es posa bruna.
❖ No polvoritzar la pell amb aigua mentre es pren el sol.
❖ No aplicar a la pell perfums i colònies que continguin alcohol i essències vegetals, perquè són fotosensibilitzants.
❖ Evitar l’exposició al sol entre les 11 i les 15 hores (horari de màxima radiació ultraviolada).
❖ Protegir-se el cap amb un barret o gorra amb visera; els ulls amb ulleres adequades, i els llavis amb protector labial.
❖ No és aconsellable estirar-se al sol i mantenir-se immòbil durant hores. És més sa passejar o fer algun exercici lleuger.
❖ En nens, la fotoprotecció ha de ser completa amb protecció ultra alta, és a dir, la seva FPS no ha de ser inferior a 30.

Nº2 Protegir la pell de l’exterior quan fa fred.

La pell es torna més sensible durant els mesos d’hivern. El clima fred, igual que el vent i el sol, tendeix a assecar la pell, deixant-la amb una molesta sensació de tibantor i picor. Ens posarem a la cara i les mans, sobretot, crema hidratant per evitar la sequedat (i beure molta aigua per compensar l’ambient sec de les calefaccions).

Nº3 Hidratació.

Per tenir una pell saludable, el cos necessita quantitats suficients de líquid. La bona hidratació de la pell permet mantenir la seva elasticitat i la seva funció barrera. Cal beure aigua en quantitat suficient, almenys 2 litres al dia: Un got d’aigua en aixecar-se, un te per esmorzar, aigua mineral al llarg del dia, te d’herbes a la nit…

Quins són els senyals de deshidratació?
.-Falta de suavitat i elasticitat de la pell
.-Pell apagada i sense lluminositat
.-Aparició d’arrugues de deshidratació en pòmuls i contorns d’ulls.

Nº4 Humectació de la pell (Hidratació de la capa exterior de la pell).

Per humectar la pell s’utilitzen locions de base aquosa, que són molt fàcils d’estendre i aplicar. Si la pell és molt seca s’utilitzen locions de base oliosa. Cal humectar diàriament. Després de donar-te copets suaus amb la tovallola per assecar la pell, utilitza una crema adequada que ajudi a reparar la pel·lícula hidrolipídica que cobreix l’epidermis. Un aspecte que cal tenir en compte: no totes les cremes cares o de marques d’alta gamma són bones, ni totes les barates són dolentes.
El que sí que hem d’estar atents és a les reaccions que ens poden causar:
En canviar d’emulsió de neteja o de crema de tractament, moltes dones noten que la seva pell genera una mena de rebuig al producte mitjançant envermelliment, picor i tibantor, entre altres reaccions. L’ideal és emprar cremes amb un mínim d’ingredients, sense parabens, fragàncies, colorants o cossos grassos, tots elements susceptibles de ser irritants.
Les reaccions al·lèrgiques depenen de cada persona i no del producte que s’apliquen, una cosa que dona al·lèrgia a una persona pot no donar-li a l’altra, les respostes són individuals.

Cremes hidratants i nutritives:
Les cremes hidratants són aquelles locions que aporten un extra d’aigua a la pell, permetent que aquesta recuperi tota la hidratació perduda i no es ressequi amb tanta facilitat. A més, formen una mena de pel·lícula protectora a la dermis protegint-la completament de tots els factors ambientals que puguin arribar a danyar-la i a afectar la seva bona aparença, com el sol, el fred o el vent.
És per això que es recomana aplicar les cremes hidratants durant el dia i, preferiblement, just abans de sortir de casa per a que la protecció tingui efecte. Això sí, no has d’oblidar que la crema s’ha d’estendre sempre sobre una pell ben neta i lliure de residus, per la qual cosa és millor que la facis servir després de la teva rutina d’higiene facial diària.
A diferència de les hidratants, les cremes nutritives s’han d’aplicar a la nit, ja que la seva principal tasca és regenerar i renovar la pell del tot mentre descanses. Aquest tipus de cremes aporten lípids a la pell, que són un greix que actua com una reserva energètica i que permet la regeneració cel·lular de la dermis, essencial per prevenir l’envelliment i la formació d’arrugues.
És per això que el seu ús és molt recomanat, sobretot per a pells seques i madures. Per contra, no s’aconsellen en pells molt joves, greixoses o amb tendència a l’acne, ja que es podria empitjorar el problema de la pell i accentuar l’aparició de granets i altres imperfeccions.

Nº5 Nutrició

Una dieta saludable i equilibrada no només és bona per a tot l’organisme, sinó també per a la pell. S’han d’ingerir cada dia almenys cinc peces de fruita i verdura, riques en antioxidants. Compte amb els aliments amb molt greix.

Nº6 Descans nocturn

Si dorms prou, la pell estarà llisa i saludable. La privació d’hores de son produeix un augment del cortisol, el qual descompon el col·lagen i l’elastina de la pell per la qual cosa la pell perd la finor i l’elasticitat.
Les ulleres són la manifestació més evident d’un mal descans.

Nº7 No fumar.

Fumar disminueix l’elasticitat de la pell i la concentració de col·lagen i elastina a la pell produint arrugues. Fumar deixa la pell opaca i sense brillantor, i fa que la pell envelleixi amb més rapidesa.

Nº8 Sabó suau per a la pell

És important utilitzar productes de cura de la pell suaus per a la rutina de neteja. Si s’utilitzen productes massa forts, la pell es pot tornar extremadament seca fent-te sentir incòmoda. Els millors productes que es poden fer servir són: sabons rics en lípids. Ara hi ha molts tipus de sabó: d’oli d’oliva, de glicerina, argan, artesans… que són suaus i plaents gràcies a la seva olor i la textura.

Nº9 Millor dutxa que bany.

Per a la pell és millor la dutxa que el bany, ja que aquest tendeix a deshidratar la pell. És millor que l’aigua estigui temperada que no pas calenta. Per als amants del bany, està bé relaxar-se i gaudir en una banyera de tant en tant, però sense estar-hi gaire temps i acabar “arrugats”.

Nº10 Assecat suaument sense fregar.

Abans de sortir de la dutxa, cal esbandir bé el cos sencer per eliminar qualsevol resta del producte de neteja i després assecar amb rapidesa la pell donant suaus copets a les cames, pit, braços, etc. amb la tovallola. No cal fregar la pell amb energia amb la tovallola per assecar-la.

Com veieu són qüestions simples, fàcils i ràpides que ens donaran molt bons resultats. Diuen que la pell “té memòria”, així que com menys records li proporcionem, molt millor. Tenir cura de la nostra pell, és tenir cura de la nostra salut. I a més, estar més guapos

Leave A Comment

Som un equip multidisciplinar format per professionals llicenciats en Farmàcia i Biologia, tècnics en Farmàcia i experts en comunicació. Oferim més de 20 anys de experiència en oficina de farmàcia i en la industria farmacèutica.

Contacte

Subscriu-te

Estigueu al dia amb les nostres últimes notícies. Prometem no enviar correu brossa!